Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3,

Geweldig toch, leren lezen! En dan ook nog mooie letters schrijven en sommetjes maken.

Natuurlijk doen we ook nog andere leuke dingen met elkaar, zoals gym, knutselen, kanjertraining, Engels en leskracht. En fijn spelen hoort er natuurlijk ook bij. Het is namelijk hard werken in groep 3… en op zijn tijd een prachtig huis bouwen in de bouwhoek of lekker wat langer buiten spelen kunnen we dan wel gebruiken!

Hallo allemaal, ik ben juf Ellen. Na de kerstvakantie start ik op woensdag, donderdag en vrijdag in groep 3. Ik heb er enorm veel zin in. Ik werk al zo’n vierentwintig jaar in het onderwijs (waarvan drieëntwintig jaar in Ossendrecht) en vind het nog elke dag heerlijk om te zien hoe kinderen leren en genieten van het leren. Daarom ben ik ook ooit begonnen aan de opleiding en ik heb daar nog geen moment spijt van gehad. Het is echt een prachtig beroep.

In mijn privéleven mag ik graag tennissen, lezen en gezellige uitjes maken.

 

Hallo allemaal, ik ben juf Sharon. Ik sta op maandag en dinsdag in groep 3. Ik werk voor het tiende jaar op de Julianaschool en mag dit jaar voor de allereerste keer groep 3 doen. Hiervoor had ik op de Julianaschool altijd de kleuters, maar op andere scholen heb ik ook les gegeven aan de groepen 4 t/m 7. Doordat ik zo lang de kleuters les heb mogen geven weet ik precies waar de kinderen vandaan komen, dat is een voordeel bij het lesgeven in groep 3. Ik kijk er naar uit om te ervaren hoe de kinderen steeds beter leren lezen, schrijven en rekenen. Bijna een magisch jaar zou ik het willen noemen. Ik heb ervoor gekozen om juf te worden, omdat ik het heerlijk vind om met kinderen te werken. Het is prachtig om het proces van vallen en opstaan te zien gebeuren bij het leren van nieuwe dingen. De verschillende manieren waarop een kind iets leert, het ontdekken van de talenten van ieder kind, nadenken over wat goed onderwijs is voor onze kinderen en het bevorderen van het klassenklimaat zijn allemaal onderdelen van ons vak waar ik zo van hou.

Als ik na schooltijd naar huis rij dan wachten mijn man, Richard (nee, niet de meester van school ;-)) en onze twee kinderen, Sam en Roos, daar op mij. Sam is 4 jaar en Roos is 2 jaar. Wij wonen in Roosendaal en mijn grootste hobby is leuke dingen doen met ons gezin.