Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3,

Geweldig toch, leren lezen! En dan ook nog mooie letters schrijven en sommetjes maken.

Natuurlijk doen we ook nog andere leuke dingen met elkaar, zoals gym, knutselen, kanjertraining, Engels en leskracht. En fijn spelen hoort er natuurlijk ook bij. Het is namelijk hard werken in groep 3… en op zijn tijd een prachtig huis bouwen in de bouwhoek of lekker wat langer buiten spelen kunnen we dan wel gebruiken!

Hallo allemaal! Ik ben Meester Dwayne. Op woensdag, donderdag en vrijdag sta ik voor groep 3 en probeer ik er altijd weer een gezellige en leerzame dag van te maken. Eind vorig schooljaar ben ik afgestudeerd aan de PABO en als startend leerkracht is het nu een prachtige uitdaging om voor het eerst groep 3 te doen. We leren de kinderen lezen en schrijven, rekenen, maar ook zeker hoe we nog beter kunnen omgaan met elkaar en onze wereld. Ik ben meester geworden omdat ik het leuk vind samen te werken met kinderen omdat ze zelf juist zo de magie in de klas brengen. Groep 3 kan niet anders dan een prachtig jaar zijn, waar de kinderen hun kennis enorm verbreden. Dat ik hier deel van uit mag maken is natuurlijk een heerlijke verantwoordelijkheid. Daarbij leer ik als startend leerkracht natuurlijk ook nog ontzettend veel van de kinderen. We leren van elkaar en dat is juist wat het onderwijs zo mooi maakt.

Ik woon momenteel nog thuis bij mijn ouders en 2 broertjes, maar dit schooljaar zal daar verandering in gaan komen. Naast het lesgeven kijk ik graag films/series en ben ik een echte lezer. We gaan er een mooi jaar van maken!

 

Hallo allemaal, ik ben juf Sharon. Ik sta op maandag en dinsdag in groep 3. Ik werk voor het tiende jaar op de Julianaschool en mag dit jaar voor de allereerste keer groep 3 doen. Hiervoor had ik op de Julianaschool altijd de kleuters, maar op andere scholen heb ik ook les gegeven aan de groepen 4 t/m 7. Doordat ik zo lang de kleuters les heb mogen geven weet ik precies waar de kinderen vandaan komen, dat is een voordeel bij het lesgeven in groep 3. Ik kijk er naar uit om te ervaren hoe de kinderen steeds beter leren lezen, schrijven en rekenen. Bijna een magisch jaar zou ik het willen noemen. Ik heb ervoor gekozen om juf te worden, omdat ik het heerlijk vind om met kinderen te werken. Het is prachtig om het proces van vallen en opstaan te zien gebeuren bij het leren van nieuwe dingen. De verschillende manieren waarop een kind iets leert, het ontdekken van de talenten van ieder kind, nadenken over wat goed onderwijs is voor onze kinderen en het bevorderen van het klassenklimaat zijn allemaal onderdelen van ons vak waar ik zo van hou.

Als ik na schooltijd naar huis rij dan wachten mijn man, Richard (nee, niet de meester van school ;-)) en onze twee kinderen, Sam en Roos, daar op mij. Sam is 4 jaar en Roos is 2 jaar. Wij wonen in Roosendaal en mijn grootste hobby is leuke dingen doen met ons gezin.\