Vlinderklas 0/1

Welkom op de pagina van de vlinderklas! Wij zijn de instroomgroep van de Julianaschool. Wij beginnen in een klein groepje van 11 kinderen en onze groep wordt groter naarmate het schooljaar vordert. Zo kunnen wij op ons gemakje wennen aan school en ons thuis gaan voelen op de Julianaschool.

Wij leren al een heleboel op school. In de ochtend bespreken we welke dag het is, welk seizoen en wat we allemaal gaan doen. Daarnaast hebben we vaak veel aan elkaar te vertellen!! We mogen onze nieuwe kleren laten zien en vertellen over onze avonturen thuis en in het weekend. Ook luisteren we soms naar een verhaaltje uit de bijbel of we leren een liedje bij een bijbelverhaal.

Iedere dag spelen we buiten en spelen we in de hoeken of  we maken werkjes. Wat we gaan doen tijdens speel-en werktijd mogen we zelf plannen. Ook krijgen we lesjes over taal, woordenschat, voorbereidend rekenen, verkeer, Engels, en kanjerlessen. We gymmen regelmatig en als het weer het toe laat dan spelen we elke dag buiten. Zingen en dansen doen we ook graag! U zult nu wel begrijpen waarom wij soms wel eens moe zijn na een dag school!!

Ik ben juf Sharon. Ik heb een zoontje van 2 en een dochtertje dat dit schooljaar is geboren. Ik woon samen met mijn man en kinderen in Roosendaal. Ik hou van lekker koken en lekker eten, lezen en vooral leuke dingen doen met ons gezin.

Ik werk nu bijna 10 jaar in het onderwijs. De eerste jaren vooral nog in de middenbouw en bovenbouw, maar toen ik eenmaal een jaar mijn eigen kleuterklas kreeg was ik verkocht. De onbevangenheid van een kleuter, het ontdekken, het leren in sprongen, de fantasie, de thema’s, de knuffels tussendoor, de muziek, de nieuwsgierigheid, ik vind het allemaal geweldig en ga iedere dag met veel plezier met ze aan het werk. Naast het werk voor de klas ben ik ook nog onderbouwcoördinator en ook dat vind ik erg leuk!

Ik vind het fijn dat de jongste kleuters aan meester Erik en mij toevertrouwd worden. Wij doen ons best om ze een zo goed mogelijke start van hun basisschooltijd te laten maken in een leeromgeving die veilig en vertrouwd voor hen is en waar zij zichzelf mogen en durven zijn.

 

Hallo allemaal, ik ben meester Erik! Ik ben op woensdag en donderdag in de Vlinderklas. De afgelopen jaren heb ik in groep 0/1, groep 6/7 en in groep 7 gewerkt. Dit jaar dus weer terug bij de jongste kleuters! Ik heb er ontzettend veel zin in!

Ik ben 33 jaar en woonachtig in Roosendaal met mijn vrouw en dochtertje. In mijn vrije tijd sport en lees ik graag. Samen met juf Sharon creëren we een veilige, rijke leeromgeving voor de kinderen van de Vlinderklas!

 

een kind is als een vlinder in de wind

de één vliegt hoog,

de ander laag

maar ieder doet het op zijn eigen manier

ieder kind is anders

ieder kind is speciaal

ieder kind is mooi