Eendenklas 1-2

Welkom op de pagina van de eendenklas!

Wij leren al een heleboel op school. In de ochtend bespreken we welke dag het is, welk seizoen en wat we allemaal gaan doen. Daarnaast hebben we vaak veel aan elkaar te vertellen!! We mogen onze nieuwe kleren laten zien en vertellen over onze avonturen thuis en in het weekend. Ook luisteren we soms naar een verhaaltje uit de bijbel of we leren een liedje bij een bijbelverhaal.

Iedere dag spelen we buiten en spelen we in de hoeken of  we maken werkjes. Wat we gaan doen tijdens speel-en werktijd mogen we zelf plannen. Ook krijgen we lesjes over taal, woordenschat, voorbereidend rekenen, verkeer, Engels, en kanjerlessen. We gymmen regelmatig en als het weer het toe laat dan spelen we elke dag buiten. Zingen en dansen doen we ook graag! U zult nu wel begrijpen waarom wij soms wel eens moe zijn na een dag school!!

Ik ben Bianca van der Meer, getrouwd met Jeroen van der Meer en samen hebben wij 3 kinderen. Wij wonen sinds 2009 in Fijnaart en zijn onlangs verhuisd naar een mooi stukje net buiten het dorp van Fijnaart. Sinds 2010 werk ik met veel plezier op de Julianaschool. Eerst heb ik een aantal jaar groep 4 gehad. Daarna kleuters en meestal 1 dag in de week een bovenbouwgroep. Dit jaar mag ik drie dagen voor de eendenklas staan. Dit doe ik met veel plezier. Toen ik de Pabo deed, had ik nooit gedacht dat ik kleuters zo leuk zou vinden. Je kunt bij deze kinderen zoveel creativiteit en passie kwijt. Je verbaast je elke dag weer hoeveel kleuters al weten en kunnen. Daarnaast is zowel binnen als buiten spelen heel belangrijk voor hun ontwikkeling!
Ik ben juf Marlon, ik ben 26 jaar en woon samen met mijn vriend in Fijnaart. Dit jaar geef ik één dag per week les in groep 7 en twee dagen per week bij de kleuters. De andere twee dagen werk ik op kantoor bij een transportbedrijf. Iets heel anders dus! Ik vind deze afwisseling erg leuk, je doet eigenlijk iedere dag iets anders en de week vliegt voorbij!
Ik vind het fantastisch om met kinderen bezig te zijn, om ze dingen te kunnen leren.  In de bovenbouw ga je met elkaar steeds moeilijkere dingen leren uit boeken of via de computer, terwijl we in de onderbouw nog heel veel dingen spelenderwijs ontdekken. Het is voor mij erg belangrijk dat ieder kind zich fijn voelt in de groep en dat ze dat ook durven te uiten. Kinderen leren immers het best wanneer ze gelukkig zijn. Wanneer de kinderen zich goed voelen, voel ik me ook goed. En van gelukkige leerkrachten leer je de leukste dingen!