Vlinderklas 0/1

Welkom op de pagina van de vlinderklas! Wij zijn de instroomgroep van de Julianaschool. Wij beginnen met 21 kinderen en onze groep wordt groter naarmate het schooljaar vordert. Zo kunnen wij op ons gemakje wennen aan school en ons thuis gaan voelen op de Julianaschool.

Wij leren al een heleboel op school. In de ochtend bespreken we welke dag het is, welk seizoen en wat we allemaal gaan doen. Daarnaast hebben we vaak veel aan elkaar te vertellen!! We mogen onze nieuwe kleren laten zien en vertellen over onze avonturen thuis en in het weekend. Ook luisteren we soms naar een verhaaltje uit de bijbel of we leren een liedje bij een bijbelverhaal.

Iedere dag spelen we buiten en spelen we in de hoeken of  we maken werkjes. Wat we gaan doen tijdens speel-en werktijd mogen we zelf plannen. Ook krijgen we lesjes over taal, woordenschat, voorbereidend rekenen, verkeer, Engels, en kanjerlessen. We gymmen regelmatig en als het weer het toe laat dan spelen we elke dag buiten. Zingen en dansen doen we ook graag! U zult nu wel begrijpen waarom wij soms wel eens moe zijn na een dag school!!

Ik ben juf Sharon. Ik ben er op dinsdag, woensdag en donderdag. Ik werk nu bijna 12 jaar in het onderwijs. De eerste jaren vooral nog in de middenbouw en bovenbouw, maar toen ik eenmaal een jaar mijn eigen kleuterklas kreeg was ik verkocht. De onbevangenheid van een kleuter, het ontdekken, het leren in sprongen, de fantasie, de thema’s, de knuffels tussendoor, de muziek, de nieuwsgierigheid, ik vind het allemaal geweldig en ga iedere dag met veel plezier met ze aan het werk. Naast het werk voor de klas ben ik ook nog onderbouwcoördinator en ook dat vind ik erg leuk! Ik heb een zoontje van 3 en een dochtertje van 1. Ik woon samen met mijn man en kinderen in Roosendaal. Ik hou van lekker koken en lekker eten, lezen en vooral leuke dingen doen met ons gezin.

 

Hoi, ik ben juf Natasja. Ik sta dit jaar op maandag in de vlinderklas. De afgelopen 11 jaar heb ik vooral gewerkt met kleuters en dit jaar voor het eerst kleuters én de ondersteuning van groep 3, 4 en 5 waar ik erg veel zin in heb!

Ik ben 37 jaar en ik woon samen met mijn man en drie lieve kinderen in Wagenberg. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om erop uit te gaan met mijn gezin, te haken, te lezen en zit ik ook in de ouderraad bij mijn kinderen op school.

 

een kind is als een vlinder in de wind

de één vliegt hoog,

de ander laag

maar ieder doet het op zijn eigen manier

ieder kind is anders

ieder kind is speciaal

ieder kind is mooi