Groep 7

 

Hallo allemaal! Ik ben Meester Dwayne. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag sta ik voor groep 7 en probeer ik er altijd weer een gezellige en leerzame dag van te maken. Eind vorig schooljaar ben ik afgestudeerd aan de PABO en als startend leerkracht is het nu een prachtige uitdaging om groep 7 te doen. Ik ben meester geworden omdat ik het leuk vind samen te werken met kinderen omdat ze zelf juist zo de magie in de klas brengen. Groep 7 kan niet anders dan een prachtig jaar zijn, waar de kinderen hun kennis enorm verbreden. Dat ik hier deel van uit mag maken is natuurlijk een heerlijke verantwoordelijkheid. Daarbij leer ik als startend leerkracht natuurlijk ook nog ontzettend veel van de kinderen. We leren van elkaar en dat is juist wat het onderwijs zo mooi maakt.

Ik woon momenteel nog thuis bij mijn ouders en 2 broertjes, maar dit schooljaar zal daar verandering in gaan komen. Naast het lesgeven kijk ik graag films/series en ben ik een echte lezer. We gaan er een mooi jaar van maken!

Ik ben juf Marlon, ik ben 26 jaar en woon samen met mijn vriend in Fijnaart. Dit jaar geef ik één dag per week les in groep 7 en twee dagen per week bij de kleuters. De andere twee dagen werk ik op kantoor bij een transportbedrijf. Iets heel anders dus! Ik vind deze afwisseling erg leuk, je doet eigenlijk iedere dag iets anders en de week vliegt voorbij!

Ik vind het fantastisch om met kinderen bezig te zijn, om ze dingen te kunnen leren.  In de bovenbouw ga je met elkaar steeds moeilijkere dingen leren uit boeken of via de computer, terwijl we in de onderbouw nog heel veel dingen spelenderwijs ontdekken. Het is voor mij erg belangrijk dat ieder kind zich fijn voelt in de groep en dat ze dat ook durven te uiten. Kinderen leren immers het best wanneer ze gelukkig zijn. Wanneer de kinderen zich goed voelen, voel ik me ook goed. En van gelukkige leerkrachten leer je de leukste dingen!