Groep 7/8

Voor de leelingen van groep 8 hun laatste jaar op de Julianaschool.

Als dit jaar weer zo snel voorbij gaat als het afgelopen jaar……voor je er erg in hebt is het Voortgezet Onderwijs aan de beurt.

Hallo,

Ik ben juf Reeders. Na enkele jaren alleen groep 8 gehad te hebben, heb ik dit jaar de combinatiegroep 7/8. Niet geheel onbekend, want enkele jaren geleden had ik die ook.

Ik woon in Willemstad. Ik ben ruim 36 jaren werkzaam op de Julianaschool. Sinds enkele jaren werk ik nog maar vier dagen. Vrijdags is er een andere collega die de groep waarneemt.

Groep 7 telt 17 leerlingen en groep 8 telt 12 leerlingen.

Heel veel dingen kunnen we gezamenlijk doen, maar elke groep krijgt ook zijn eigen programma.

We werken veel met het Chromebook. Vooral rekenen zeer intensief. Daarnaast gebruiken we het Chromebook voor het extra oefenen van taal, spelling, woordenschat en automatiseren.

Dit jaar zijn we begonnen met Leskracht. Een methode die werkt aan de 21st century skills: Kinderen de vaardigheden bijbrengen die ze nodig hebben in onze huidige en toekomstige maatschappij.

Verder staat PBS (Positive Behavior Support) bij ons hoog in het vaandel: Het creëren van een omgeving die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt.

We hopen op een fijn, gezellig en leerzaam jaar!